Over Wim Adrichem

Wim is de derde van in totaal 4 kinderen van Joop en Mieke Adrichem-Schoorl. Wim is geboren op 21 april 1965 in IJmuiden. Na het doorlopen van de Sint Franciscusschool waar hij geen hoogvlieger was ging hij naar de Lagere Tuinbouwschool in Overveen; de Zocherschool, gevestigd op het prachtige landgoed Elswout. 4 jaar door weer en wind op de fiets (12km) naar school.

Met het diploma op zak vervolgde hij zijn weg naar Hoorn. De Rijks Middelbare Tuinbouwschool leidde Wim in 3 jaar op tot vakbekwaam hovenier niveau 3. Zo was hij op 19 jarige leeftijd klaar voor de maatschappij, maar hij moest eerst nog voor zijn nummer onder de wapenen. Hij zwaaide na 2 maanden Venlo en 12 maanden Ede af als vrachtwagen chauffeur. Na deze 14 roerige maanden trad hij in dienst bij zijn vader om de fijne kneepjes van het vak te leren. Na 5 jaar was de tijd rijp om op eigen benen te staan en begon naast zijn vader zijn eigen bedrijf. Januari 1991 is dan ook de oprichtingsdatum van Hoveniersbedrijf Wim Adrichem. Eerst zonder personeel, maar later met gemiddeld drie man in loondienst.

Ondertussen bestaat het bedrijf al meer dan 25 jaar en is de uitvalsbasis nog steeds de Biezen op Santpoort, maar het postadres is gelegen op de Thorbeckelaan in het lommerrijke Velserbeek.

Wim is sinds jaar en dag samenwonend met Debby en zij hebben samen 2 kinderen op de wereld gezet. Koen Adrichem (2002) en Tessa Adrichem (2008).